officeTrends

 

Het Activity-Based Working:  een stap naar een flexibel kantoor ?

Een kantoor als een kameleon, dat zich aanpast aan wat uw medewerkers ook nodig hebben? Het klinkt als een utopie, maar ‘activity-based working’ is haalbaarder dan u misschien denkt. Met deze aanpak biedt u uw medewerkers een geschikte werkplek voor elke taak.

Voor elke taak de juiste werkplek

‘Activity-Based Working’ of activiteitsgebonden werken stelt mensen in staat om hun job op elk moment zo goed mogelijk te doen, op een werkplek die specifiek bedoeld is voor de taak die ze op dat moment uitvoeren. D.w.z: plekken waar ze ongestoord geconcentreerd kunnen werken, ruimte om spontaan of formeler samen te werken of te vergaderen, een omgeving waarin ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten, enzovoort. Alles om de activiteiten van uw bedrijf mogelijk te maken.

Win-win situatie voor allemaal

Door Activity-Based Working winnen uw medewerkers flexibiliteit. Dat hoeft niet te betekenen dat u vaste werkplekken helemaal afschaft. Maar u geeft werknemers wél de kans om hun omgeving aan te passen aan hun taak van het moment. Dat is goed voor de productiviteit en de creativiteit, en zelfs voor de gezondheid. ‘Zitten is het nieuwe roken’: onderzoek toont aan dat deze zin niet overdreven is.

Hoe Activity-Based Working introduceren ?

Betekent een switch naar Activity-Based Working dan ook een complete herinrichting van uw kantoor? Niet noodzakelijk. Het maakt al een heel verschil als u een open ruimte met een aantal banken creëert. Die kunnen dienen als setting voor een informele meeting of als rustige plek in een druk landschapskantoor. Zo vertaalt u de trend naar een haalbare versie in uw eigen kantoor. De workplace consultants van Business Space zullen graag met u bestuderen hoe dat eruit kan zien.