savemoney

Einde huurcontract in zicht? Een kans om geld te besparen!

Heeft uw huurovereenkomst een opzegmogelijkheid tussen de zomer 2019 en de zomer 2021? Dan heeft u een unieke kans om uw huurbudget en uw gemeenschappelijke lasten te verminderen...

Als huurder heeft u vaak een beperkt zicht op uw rechten en verantwoordelijkheden... U kan er een beter kijk op krijgen, vooral wanneer uw huurcontract afloopt of eindigt. Dat is namelijk een belangrijk moment om opnieuw te onderhandelen over uw huurvoorwaarden. 

Om ervoor te zorgen dat dit onder optimale omstandigheden wordt uitgevoerd, neemt u best de tijd om deze onderhandelingen — huur en huurlasten — voor de komende jaren goed voor te bereiden. Als u deze uitdaging aangaat, kunt u jarenlang veel geld besparen!

Laat je goed omringen: de sleutel tot succes!

Om met succes opnieuw te onderhandelen over uw huur en/of gemeenschappelijke lasten, kunt u het beste gebruik maken van een Tenant Rep met ervaring op dit gebied, maar die bovenal 100% onafhankelijk is. Hij zal u in volledige vertrouwelijkheid informeren over de mogelijkheden die u ter beschikking staan.

Een onafhankelijke Tenant Rep, bijgestaan door andere experts, analyseert uw behoeften, definieert de werkruimte die u echt nodig heeft, bestudeert de best mogelijke locatie, houdt rekening met uw budget.... en zorgt aldus voor de toekomst van uw bedrijf.

Enkele vragen om te stellen alvorens te onderhandelen:
- Wat zijn de belangrijkste data en verplichtingen van de huurovereenkomst?
- Wat zijn de hefbomen en strategieën die moeten worden toegepast?
- Wat zijn mijn behoeften op het gebied van werkruimte?
- Welke onderhandelingsstrategie in te zetten?
- Is een mogelijke verhuizing doenbaar?

Move or Stay at lowest cost

De implementatie van andere alternatieven dan heronderhandeling (maar net zo bevredigend) zijn noodzakelijk om u het beste resultaat te garanderen. Daarom hebben de onafhankelijke Tenant Reps van Business Space een uniek concept ontwikkeld, de "Move or Stay at lowest cost" opdracht, die een optimaal resultaat garandeert tijdens de heronderhandeling.

Deze studie geeft u de keuze tussen:
- het integreren van een ander goed dat optimaal is onderhandeld, of
- de bestaande, geoptimaliseerde en perfect heronderhandelde ruimte te behouden.

Geen resultaat, geen betaling

Bij Business Space is de vergoeding van de Tenant Rep gebaseerd op het principe van "no cure, no pay", met andere woorden: geen resultaat, geen betaling. Zoek dus zo snel mogelijk hulp: de onafhankelijke Tenant Rep brengt u inderdaad veel meer dan een klassieke makelaar en zorgt ervoor dat u meer geld verdient dan het u kost. Daarnaast is de onafhankelijke Tenant Rep bekend met het juridische jargon en kent hij door zijn ervaring de sterke en zwakke punten van uw huidige situatie en die van uw verhuurder. Hij zal u, in tegenstelling tot een klassieke makelaar, stap voor stap begeleiden in de onderhandelingen en de te nemen stappen door enkel en alleen uw belangen te verdedigen.

Gun uzelf voldoende tijd om over uw huurovereenkomst te onderhandelen

Een heronderhandeling vergt meer tijd dan de in de huurovereenkomst bepaalde periode. Het zal ook extra tijd vergen om zich voor te bereiden en te beslissen over uw toekomst. Deze periode is nodig om de kans te vergroten dat er een overeenkomst wordt bereikt die voor u en uw bedrijf voordelig is. Anticipeer zodat u niet in een moment van onoplettendheid om de tuin geleid wordt!

Zorg voor uw verhuisproject

Als u uiteindelijk zou besluiten te verhuizen, moet u ook voorbereid zijn. Inderdaad, een verhuizing van een bedrijf kan niet op het laatste moment worden geïmproviseerd, ongeacht de grootte van het bedrijf. Als voor deze optie wordt gekozen, staat er veel op het spel voor u en uw medewerkers. De budgettaire impact, de voorbereiding, de belanghebbenden, de timing,... Dit alles moet met professionalisme en kennis van zaken gepland, gemeten en beslist worden.

Om geen enkele stap te missen, kan een onafhankelijke en ervaren Tenant Rep consultant u gedurende het hele proces bijstaan. Hij zal u inderdaad begeleiden door maximale huurkortingen en een geoptimaliseerde financiële balans in alle billijkheid aan te bieden.