Photo Bien etre

 Welzijn op het werk verhoogt de productiviteit !

Hoe kunnen we het bedrijf productiever maken? Investeer in het welzijn van al uw werknemers! Hier is wat professionele raad om u te helpen dit doel te bereiken…

‘De motivatie van de werknemers is van essentieel belang. Een goed gebruik van de ruimte en een aanpassing van het beleid kunnen het welzijn bevorderen binnen het bedrijf. Uw kantoren zijn niet enkel functionele ruimtes, maar ook leefruimtes die een invloed hebben op het gedrag van de werknemers.

Speciaal voor u hebben we een paar basistips op een rijtje gezet!

Een hoog werkritme, een onprettige werkomgeving, weinig communicatie… dit zijn een paar van de vele factoren die zwaar wegen op de levenskwaliteit op het werk. Het onderwerp is niet langer taboe en het welzijn op kantoor is een steeds groter wordende priorteit voor de gezondheid. Het opnieuw bedenken van de werkmethodes en de organisatie van de werkruimte kunnen helpen de werkprestatie te verbeteren…

Wat betekent het ‘welzijn op het werk’?

Het welzijn op het werk omvat verschillende punten, zoals bij voorbeeld de praktische kant van een kantoor, de ergonomie die aan iedereen aangepast wordt, inclusief personen met een handicap. De veiligheid, de properheid van de ruimte en de bescherming van de mentale gezondheid van de werknemers (tegen pesterij en stress) zijn ook essentiële elementen.

Om aan deze criteria te kunnen voldoen, kunnen directies beroep doen op (interne of externe) diensten die instaan voor de preventie op het werk, en die de risico’s en de kosten van de medische bescherming van de werknemers kunnen inschatten. En toch begrijpt menig bedrijf nog niet dat er nog meer initiatieven genomen kunnen worden voor de verhoging van het welzijn…

Wat bedrijven als Google en Facebook doen op dit vlak (voetbalvelden, gymzalen enz.), kan dit ook bij kleinere bedrijven? Jazeker, maar elk binnen zijn eigen proporties en volgens zijn eigen budget.

Dankzij het invoeren van deze maatregelen ter versterking van de motivatie van uw werknemers, zal ook hun productiviteit vebeterd worden. Een fijnere samenwerking zorgt voor vriendschappelijkheid, en dus voor minder stress. Onthoud dat uw bedrijf bestaat uit mensen…  

Mensen zijn de motor van het bedrijf

Dankzij één techniek leert u om de mensen als motor van het bedrijf te zien: “slow management”. Zin geven aan het werk, betekent ook elk individu te betrekken in de prestaties van het bedrijf.

Hoe kunt u dit bereiken?

- Ontwikkel de interne communicatie
- Betrek de werknemers bij de te nemen
- Laat uw werknemers professioneel evolueren

Opleiding maakt een belangrijk deel uit van deze méthode. Bovendien werken de bedienden beter in een ruimte die productiviteit promoot dankzij inspirerende kleuren en een goed aangepaste belichting. Zeg uw medewerkers dat ze maar één taak tegelijk moeten doen. Wat ook verschil uitmaakt voor het welzijn is de werkomgeving, en of men met de fiets naar het werk gaat, alsook yogalessen en gezonde voeding.

Andere truukjes die de productiviteit verhogen:

- Rechtstaand of in beweging werken verbetert de gezondheid en verlaagt de kans op kanker. Sommige bedrijven staan de werknemers toe om rechtstaand of op een sta-fiets te werken.
- Bied rustruimtes aan. Een welzijns-professional of een "community manager", kan bijvoorbeeld osteopathie of Shiatsu sessies organiseren op kantoor…
- Beperk of verbied de toegang tot de servers van het bedrijf buiten de werkuren. Geen werk emails meer tijdens de vakanties!
- Alternatieve werkplekken worden steeds vaker ingericht en zijn verre van klassiek. Dit houdt ook in dat men vaker thuis kan werken, aan coworking doet, en in open spaces werkt.

De motivatie houdt nog een essentieel punt in: heeft de werknemer een stimulerende functie? Komt hij of zij met plezier naar het werk ? Denk aan uw meest kostbare bondgenoten! 

De werknemers zijn uw belangrijkste troef

Vergeet niet dat de werknemers de belangrijkste hulpbron van een bedrijf. Veel CEO’s zeggen trouwens dat ze hun grootste toeverlaat zijn. Motivatie komt niet alleen door een werkruimte, maar wel door het gebruik hiervan en het hele idee omtrent management.

Introduceer een welzijnsstrategie die zowel de kantoren (de kleuren, het meubilair, de open of gesloten ruimtes) omvat alsook de organisatie van het werk (de sociale interacties, minder zichtbare hierarchie).

Vandaag de dag is een werkruimte niet enkel een plek waar uw medewerkers komen werken; het is een tastbare voorstelling van wie u bent en dat heeft een impact op het welzijn van de werknemers. Als uw personeel tevreden is, kunnen uw kantoren nieuw talent aantrekken. Het onroerend goed is een van de belangrijkste uitgaafposten van een bedrijf. Denk dus aan de efficiency ervan.

En wat als u niets doet aan het welzijn? Let dan vooral op het absenteisme, het verlies aan motivatie van de werknemers. De kosten kunnen erg hoog oplopen…

U wenst een ruimte die de mensen helpt beter te werken. In kader van een behoefteanalyse, kunt u contact opnemen met een groep immobiliën experten. Een tenant rep of een van diens partners kan u bijstaan in functie van uw budget.